Bantningspiller

Om man har svårt att gå ner i vikt med de vanliga metoderna kan bantningspiller vara en möjlighet. Det kanske är så att man inte kan motionera pga en skada till exempel. Vilka olika typer av bantningspiller finns det och vad är det för skillnad mellan dom?

Några saker att tänka på:
Effektivitet – finns det en bevisad effekt? Och i så fall hur bra är dom?
Biverkningar – vilka biverkningar är vanliga.
Pris – är det rimligt?

Hur verkar bantningspiller

Bantningspiller verkar på olika sätt – de vanligaste är:

Ökar metabolismen

Dessa bantningspiller ökar metabolismen i kroppen och gör att kroppen bränner mer fett i vila. Vanligast genom att aktivera det sympatiska nervsystemet, som försätter kroppen i ”kamp eller flykt”-tillstånd. Värmen i kroppen ökar då , hunger minskar och ämnesomsättningen ökar dvs kroppen förbränner mer kalorier. Lepigen X-strong, Capsicum, Reducer, Slimcap Fatburner, Zenjaki och Removyl innehåller örter som är kända för att öka ämnesomsättningen (t.ex svartpeppar, grönt té, chilipeppar, ginseng). Lepigen Superstrong, Helsingörspiller  och Burn X3 innehåller synefrin, som påverkar kroppen på samma sätt som som adrenalin.

Blockera kolhydraterna

Dessa bantningspiller hindrar kroppen från att ta upp en hel del av kolhydraterna man stoppar i sig. Några bantningspiller som presterat bra i test är Corexin, Glucosanol, Carb Blocker.

Gelégröt som fyller i magen

Bildar en gelégröt i magsäcken som ger mättnad och fyllnad och dessutom gör att det tar längre tid för tarmarna att smälta ner maten, vilket sänker både GI och blodsockerkurvan. Xantan är ett exempel som innehåller ett vanligt förtjockningsmedel för godis och såser.

Gelégröt i magen kombinerat med fettuppsugning

Vissa bantningspiller kombinerar gelé i magen med att gelén är en fett-sugare, så att den suger upp runt 25% av fettet man stoppar i sig och skickar ut det i toaletten. Exempel är Liposinol,Vitalslim och Biosoft NeOpuntia som är lika varandra och består av kaktusextrakt. H.O.P.E innehåller samma kaktusextrakt som de nyss nämnda samt örter som ökar metabolismen. Alli har en annan sammansättning och kräver att man samtidigt äter fettsnålt annars drabbas man av lös mage och gaser.

Hungerdämpande

Hungerdämpande bantningspiller lurar kroppen att tro att den just har ätit så hungerkänslorna minskar och man äter mindre. Den effektivaste bland dessa är Hoodia Super Slim. Det är ett extrakt av en afrikansk kaktusliknande växt som använts länge av naturfolk.

Detox

Detox bantningspiller rensar kroppen på slaggprodukter och sätter fart på immunförsvaret. De består av örter i olika sammansättning. När tarm, mage, lever och njure renas blir man friskare, piggare och smalare. Ett av dessa som gett goda resultat i kliniska tester är 30days.

Muskeluppbyggande

Detta är ämnen som signalerar att dra ner på fettet i kroppen och istället bygga upp muskler. CLA (konjugerad linolsyra) är ett exempel, ett naturligt fett. Det äts ofta av kroppsbyggare. CLA säljs bland annat som bantningspillren Biosoft CLA och Tonalin CLA.

De flesta receptfria bantningspiller räknas som naturmedel och får därför säljas utan recept från läkare. Det betyder inte att de är ofarliga. Överdosering kan leda till allvarliga skador som leverskada med mera. Att följa doseringen och andra anvisningar noga är därför viktigt. Man bör inte använda bantningspiller om man misstänker att man är gravid, är gravid, planerar att bli gravid eller om man ammar. Helst bör man rådgöra med en läkare/apotekare först.

Här är en lista på de mest använda bantningspiller i Sverige.

Glucosanol
30 days
Alli
Bantaxin
BioSoft CLA
Biosoft NeOpuntia
Burn X3
Capsicum
Carb Blocker
Corexin
Glycotil
H.O.P.E
Helsingörspiller
Hoodia Super Slim
Lepigen Superstrong
Lepigen x-strong
Liposinol
Nushape
One Week Diet
Reducer
Removyl
Slimcap Fatburner
Tonalin CLA
Vitalslim
Xantan
Zenaxin
Zenjaki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>